NexTV Africa & Middle East

Complete News World

24- arig svensk skyldig till mord i London

© Ross D. Franklin/AP/TT
Mordet på 36-åringen i London inträffade på julafton 2019. Arkivbild.

En 24-årig svensk medborgare har funnits skyldig till en dödsskjutning i London på julafton 2019, rapporterar Sky News.

Det 36-åriga mordoffret, även han svensk medborgare, sköts ihjäl med flera skott inför ögonen på sin familj utanför sitt hem i stadsdelen Battersea.

Enligt domstolen Southwark Crown Court var 24-åringen en del av en grupp med fyra torpeder som skickades till London för att mörda 36-åringen.

Bilder från övervakningskameror visar att han befann sig vid offrets bostad den 22 december, förklädd till renhållningsarbetare med latexmask och solglasögon.

24-åringen greps på Kastrups flygplats i Köpenhamn i januari 2020. I oktober samma år greps ytterligare tre män i Sverige efter att en europeisk arresteringsorder utfärdats.

Ytterligare en svensk 35-årig man befanns skyldig till dråp enligt domstolen, medan två andra svenska män frias från misstankarna, enligt ett pressmeddelande från polisen.

Två brittiska män, som misstänktes för att ha hjälpt till att göra sig av med bevis efter mordet, befanns skyldiga till att ha hindrat rättvisans gång.

“Detta var ett noggrant planerat mord som härrörde från en konflikt mellan organiserade kriminella grupper i Sverige, säger kriminalinspektör Jamie Stevenson på Scotland Yard som ledde utredningen”, enligt pressmeddelandet.

Enligt Kvällsposten tros mordet ha en koppling till två grupperingar i Malmös undre värld.

See also  The expert poke a hole in the classic "truth". Sweden